DELA
Foto: Stefan Öhberg

Två åkte fast för cannabisbruk i helgen

Fortkörning, misshandel och straffbart bruk av narkotika: bland annat detta ingår i polisens facit för de senaste dagarna.

I torsdags stoppade polisen en fortkörare i Geta. Föraren testade positivt för cannabis och misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Natten till lördag fick polisen larm om en incident i Mariehamn där en person blev hotad med eggvapen. En man greps som misstänkt för misshandel, olaga hot samt lindrig skadegörelse.

Samma natt grep polisen en annan person som uppträtt störande och vägrat följa väktares uppmaningar att lämna området. Personen greps på basen av polislagen.

Polisen kontrollerade även ett antal bilförares nykterhet och bilarnas skick. En handfull anmärkningar har delades ut för bland annat trasiga körljus.

På lördagen delade polisen ut böter för trafikförseelse till två förare i Mariehamn. Den ena körde 67 km/h och den andra i 65 km/h, både på 50-väg. En annan förare fick böta för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha låtit bli att väja för fotgängare som korsade en väg över ett övergångsställe.

En förare i Jomala fick böter för trafikförseelse efter att ha använt mobiltelefon på ett lagstridigt sätt.

Samma dag förde polisen även hem en berusad person i Mariehamn.

Natten till söndag bötfälldes en person för straffbart bruk av narkotika efter att ha testat positivt för cannabis.