DELA
Foto: Stefan Öhberg

Ta del av Nyans plastkamp

Hur mycket plastsopor genererar en arbetsplats under två veckors tid?

Det ska vi på Nya Åland ta reda på.
Nya Åland kommer under oktober månad att utmana sina medarbetare på en plastkamp! På vår arbetsplats fylls våra sopkärl för hårdplast snabbt och vi vill se hur mycket vi kan minska på plastkonsumtionen.

Vi inleder med att under två veckors tid leva som vanligt, men tänker spara allt hårt plastavfall vi genererar på arbetsplatsen i form av till exempel salladsaskar och andra engångsförpackningar.

I mitten av oktober ska vi mäta sopmängden och förbinda oss till att försöka bli mer plastmedvetna under resten av månaden.

– Det var efter en vanlig lunch här runt matbordet på Nyan som vi förskräcktes över hur vi fyllde hela vårt sopkärl för plast på en dag. Genom att ta oss själva som exempel hoppas vi visa att alla, var och en, kan göra stor skillnad när det kommer till ”plastberget”, säger chefredaktör Anna Björkroos, som även själv ser fram emot att lära sig om de alternativ till plast som finns.

Vill du gå med i plastkampen?

Det är fritt fram att hänga på när som helst under oktober månad. Kontakta oss gärna och berätta om hur du på din arbetsplats vill medverka!