DELA
Foto: Ida Jansson

Stängda färjkaféer och specialöppet för riskgrupper

Även Ålandstrafiken, som bland annat sköter bokningar till skärgårdstrafiken, anpassar sin verksamhet till den eskalerade coronasituationen.

Från och med måndag, 8 mars viks första öppethållningstimmen, klockan 10-11, primärt för kunder som är i åldern 65+, samt övriga personer i riskgrupper.

I övrigt håller Ålandstrafikens kontor öppet som vanligt ”men under rådande omständigheter hänvisar vi dig att i första hand boka/avboka och förbetala din resor online” skriver Ålandstrafiken.

Maximalt får två personer vistas i väntrummet, som Ålandstrafiken har på Styrmansgatan i Mariehamn samtidigt. ”För att hålla rekommenderat avstånd ber vi köande kunder att vid behov vänta utanför”, skriver Ålandstrafiken.

Stänger kafé ombord
På grund av rådande pandemiläge så stänger Nordic Jetline caféerna på södra linjens färjor, Gudingen och Skiftet, under perioden 8-23 mars.

Det kommer inte att finnas några drycker att tillgå i salongerna och passagerare uppmanas att, i mån av möjlighet, sitta kvar i bilarna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp