DELA

Stängda dörrar i häktningsförhandling om Eckeröbranden

En ny häktningsförhandling hölls på fredagsförmiddagen i tingsrätten för en av kvinnorna som är misstänkt för mord i samband med husbranden i Eckerö Storby den 26 december

Kvinnan häktades den 2 januari skäligen misstänkt för mord och grov skadegörelse.
Båda häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar. Det var polisen som yrkade på det.
– I det här fallet handlade det om skäl som har med utredningen att göra. Under förhandlingen avhandlas sådant som inte är publikt känt. Med stöd av lagen om offentlighet i rättighet i allmänna domstolar så har vi rätt att yrka på att det sker bakom lyckta dörrar, säger kommissarien Tommy Thörnroos som leder polisutredningen.
Rättens beslut om fortsatt häktning skulle komma på fredagseftermiddagen.
Mannen i femtioårsåldern som bodde i huset i Storby fick så svåra skador att han avled. En annan kvinna häktades på tisdagen misstänkt för samma brott. En ny häktningsförhandling för henne hålls senast den 19 januari.
Nya Åland direktsänder polisens presskonferens om brottsutredningen i dag fredag med start klockan 15. Sändningen kan ses på www.nyan.ax.  (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp