DELA
Foto: Stefan Öhberg
Arkivbild från 2020 där Torsten Fredriksson, ordförande i Ålands fiskvårdsförening sätter ut gäddyngel i Nabbens våtmark.

Staden nomineras till miljöpris för våtmark

Mariehamns stad är en av sex nominerade till Nordiska rådets miljöpris 2022. Nomineringen hänför sig specifikt till stadens arbete med den multifunktionella våtmarken vid Nabben.

– Satsningen på våtmarker är ett bevis på ett aktivt miljöarbete som minskar belastningen på vår gemensamma Östersjö och skickar signaler att Mariehamn är en plats där hållbarhet blir verklighet. Att vi nu blir nominerade är samtidigt en bekräftelse på att stadens miljöarbete ses som värdefullt även i ett globalt sammanhang, säger Ulf Simolin, miljösamordnare vid Mariehamns stad.

Miljöpriset delas ut årligen till en nordisk organisation, näringsverksamhet eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för miljön i sin verksamhet eller i sitt arbete, eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön.

Övriga nominerade är danska Sund Vejle Fjord, finska Vårdförening för strömvatten Virho, Louise Lynge från Grönland, isländska våtmarksfonden samt Kristianstads Vattenrike i Sverige. Vinnaren offentliggörs på Nordiska rådets session i Helsingfors i november.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp