DELA
Foto: Jonas EdsvikÅLÄNDSKT Viking Line fortsätter samarbetet med ME Group och båda parter betonar att de är glada över att det är helåländskt. Från vänster Nils Lampi, Anders Wiklöf, Johanna Boijer Svahnström och Jan Hanses.

Skeppshandel för 630 miljoner euro

Wiklöf Holdings ME Group levererar i ytterligare fem år alla produkter till Viking Lines sju fartyg.

– Otroligt stort, säger Anders Wiklöf om mångmiljonaffären.
Det var ingen självklarhet för Viking Line att skeppsshandelskontraktet med Me Group skulle förnyas då det går ut i vår.

– Det fanns flera konkurrenter, bland annat finska företag som också presenterade nytänkande. Men efter prövningar och förhandlingar beslöt vi att det är riktigt att fortsätta samarbetet med det åländska alternativet. Vi vet ju av erfarenhet att det fungerar, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

Hanses avslöjar att förhandlingarna med ME Group inte var direkt lätta.

– Det är naturligtvis alltid svårt att komma överens om priset. Men förhandlingarna var också svåra eftersom de involverar så många inblandade på så många olika nivåer, säger Nils Lampi, vd för Wiklöf Holding.

Kontrakt blev det och det betyder i praktiken att det är ME-Groups bolag som från den 1 maj 2016 till den 30 april 2021 levererar alla taxfreeprodukter och alla mat, med mera till Viking Lines sju fartyg. Det totala värdet på överenskommelsen är cirka 630 miljoner euro.

– Det är otroligt stort och extra roligt att det är två åländska företag som har ingått avtalet säger kommerserådet Anders Wiklöf.

På bilden från vänster Nils Lampi, Anders Wiklöf, Johanna Boijer Svahnström och Jan Hanses.