DELA
Foto: Joakim Holmström

Sista chansen nominera din ålänning i dag

I dag, måndag 2 november, är sista dagen som det går att nominera kandidater till Nya Ålands Århundradets ålänning.
Över 70 olika personer ha hittills nominerats, men fler är välkomna.

Nästa år fyller Åland 100 år. Därför vill vi på Nya Åland fira och har en lekfull tävling som heter Århundradets ålänning.

Åland och dess invånare är unika på så många sätt och genom Århundradets ålänning vill Nya Åland uppmärksamma detta. Med läsarnas hjälp vill vi kunna berätta om kämparinsatser, livsöden eller vad som helst som vi ålänningar tycker att beskriver just det som gör oss till ålänningar. Inget är för litet och inget är för stort.

Gör så här

Nomineringen kan du lämna in på många olika sätt. Mejla till alanning@nyan.ax, fylla i formuläret på hemsidan nyan.ax genom att klicka här!, via post till Nya Åland, pb 21, 22101 Mariehamn, eller ring 018-23 444.

Vem som helst kan nominera och hur många olika personer man vill. Du kan vara anonym, men bland dem som även uppger sig eget namn lottar vi ut en middag för två (exklusive dryck) på Indigo.

Som nominerbar ålänning räknas i det här fallet vem som helst som fötts, bott eller vistats på Åland någon gång mellan åren 1922 och 2022.

Kandidaten kan komma varifrån som helst, men den som nominerar måste motivera varför kandidaten ska vara aktuell för att bli Århundradets ålänning.

Nulevande eller döda människor kan nomineras.

Läsning i mellandagarna

I mellandagarna publicerar vi namnen på de nominerade. Därefter tar ett röstningsförfarande vid bland de som nominerats, mera om detta i ett senare skede.

Under våren presenteras sedan några av kandidaterna i en artikelserie i Nya Åland.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp