DELA
Foto: Thanuj Mathew / Unsplash

Rotary drar igång ny Ukraina-insamling

Ännu en gång startar Mariehamns Rotaryklubb en insamling till stöd för Ukraina. Den förra insamlingen slutade på nästan 50 000 euro.
– Det är oerhört viktigt att vi gemensamt fortsätter hjälpa Ukraina, skriver Björn Wennström i Mariehamns Rotaryklubb i ett pressmeddelande.

Under 2022 tog Mariehamns Rotaryklubb initiativet till en konstauktion till förmån för nödlidande i Ukraina. Genom auktionen och övriga aktiviteter lyckades klubben samla in 48 194 euro.

Mot bakgrund av det fortsatt stora behovet av förnödenheter, samt den förväntade ryska storoffensiven som man tror är på kommande, drar man nu igång Ukrainainitiativet 2023.

”Insamlingen riktar sig både till åländska privatpersoner och företag. Målet är att få ihop medel för att kunna bidra till ShelterBox-projektet i Ukraina, ett projekt som bland annat arbetar med leverans av så kallade ShelterKits (innehållande verktyg och material för återuppbyggnad) men även madrasser, sängkläder, vinterkläder och grundläggande hygienprodukter”, skriver Mariehamns Rotaryklubb.

”Behovet av nödinkvartering är för närvarande oerhört stort. Hjälpen når fram till de behövande via frivilliga händer inom det ukrainska Rotarynätverket samt via hjälporganisationen ShelterBox Finland.”

Man planerar för detta ändamål bössinsamlingar på Sittkoffs, Maxinge, Kantarellen och Mattssons fredag den 3 mars kl 14-17, lördag den 4 mars kl 12-15, fredag den 10 mars kl 14-17 och lördag den 11 mars kl 12-15.