DELA
Foto: PRIVAT

Rikspolisen på plats

I går kom rikspolisens Champions League-förstärkning till Mariehamn.

16 polisbilar körde i land från Silja Galaxy.
Förstärkningen från riket inför kvällens fotbollsmatch mellan IFK Mariehamn och Legia Warszawa anlände till Mariehamn under tisdagseftermiddagen. Det uppges röra sig om 16 fordon av varierande storlek.

Hans Friberg, talesperson för säkerhet och miljö på Tallink Silja, säger att han har fått information av polisen om de kommande fotbollssupportrarna.

– Våra vaktmän finns alltid på plats vid lastning och har all möjlighet att stoppa eventuellt störande passagerare, säger han.

Vissa fotbollssupportar åkte till Mariehamn med Baltic Queen redan klockan 18 från Tallinn under tisdagskvällen, med ankomst klockan 4.30 under onsdagsmorgonen. När Nyan pratar med Hans Friberg vid 21-tiden, har han inte hört att det ska ha förekommit några oroligheter vid eller efter påstigningen.

– Vi har alltid vakter på plats som är anpassat för antal passagerare ombord. Om det hade förekommit något så hade jag med all säkerhet hört det, säger han.

Hans Friberg, som själv befinner sig själv ute på Ålands hav under tisdagskvällen, tror att det också kommer supportrar från andra håll, även från Sverigesidan.

– Det ska vara ett gäng supportrar ombord här på Silja Symphony också. Vi tror att de är glada. Jag har inte sett några oroligheter.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!