DELA
Foto: Annica Lindström<07_Bildrubrik>NY ÖPPNING Mats Löfström gläntar på dörren till Centerns riksdagsgrupp.

Rikscentern öppnar upp för Löfström

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström kan få sitta med i Centerns riksdagsgrupp då Ålandsfrågor behandlas.
Arbetet med att maximera det åländska inflytandet i regeringen pågår för fullt. I slutet på förra veckan diskuterade Ålands nya riksdagsledamot Mats Löfström med både regeringssonderaren Juha Sipilä (C) och Alexander Stubb (Saml).

Under mötet med Centern kom partiordförande Juha Sipilä, enligt Löfström, med förslaget att Löfström kan delta i Centersgruppens möten då åländska frågor behandlas.

Något formellt beslut om att Löfström får delta i mötet finns inte ännu. Men enligt Löfström är både Centerns ordförande Juha Sipilä och riksdagsgruppens ordförande Kimmo Tiilikainen positivt inställda till arrangemanget.

Som Nya Åland tidigare har berättat ansåg lantrådet Camilla Gunell (S) att Löfström bör överväga ett gruppbyte till Centerpartiet för att maximera det åländska inflytandet i regeringen. Trots att uttalandet kritiserats backar hon inte från det.

Det stör Löfström.

– Det visar att hon inte riktigt har koll på verkligheten. Med den drucknes envishet upprepar hon det hon säger. Jag tror att det skulle vara sunt för henne att kliva ner från de höga hästarna. Hon skulle kunna backa lite om hon hade velat men det gör hon inte.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!