DELA

Polisen stoppade huliganslagsmål

Ett huliganslagsmål har ägt rum i skogen nära Baltichallen i Ytternäs, Mariehamn. Det har rört sig om ett slagsmål mellan supportrar från två fotbollsklubbar och slagsmålet ska ha planerats på förhand.

Tre polisbilar åkte till platsen och kunde där hejda slagsmålet. Enligt källor till Nya Åland ska ett 30-tal supportrar, från HJK och Hammarby IF, ha drabbat samman och själva slagsmålet ska ha pågått i mindre än tio minuter. I ett pressmeddelande redogör polisen för händelsen på följande sätt:
Vid 15.30-tiden anmäldes till polisen om ett slagsmål i skogspartiet vid Baltichallen där flera personer var inblandade. Då polispatrullerna anlände till platsen hade flertalen sprungit iväg. Polisen grep på platsen fem fotbollssupportar. Personerna är nu misstänkta för att ha stört ordningen på allmän plats, samt äventyrar säkerheten”.
I pressmeddelandet skriver polisen också att de flesta som deltog i våldsamheterna är okända för polisen.
Polisen misstänker att personerna som deltog i slagsmålet var fotbollssupportar från Sverige och Finland som hade kommit överens om att möta upp. Största delen av de som deltog är okända för polisen och hittills har inte framkommit i utredningen om vilka de var”.

Senare under lördagen spelade IFK Mariehamn ligamatch mot HJK på WHA. Också där har stökigheter inträffat.
Under matchen förorsakade två fotbollssupportar så pass mycket störning att de greps av ordningsvakterna. De gripna överlämnade till polisen. Den ena av de gripna innehade en liten mängd ämne, som misstänks vara cannabis. Ämnet omhändertogs och den misstänkte kommer att delges böter för innehav av ringa mängd narkotika”, skriver polisen i pressmeddelandet.

Bilden är från dagens match på WHA. Texten har uppdaterats, klockan 18.48, klockan 20.24 och klockan 21.57.
Victor Sundqvist

Felicia Bredenberg