DELA

Polis fick bära ”snedtrippare” till ambulans

Polisen fick natten till söndag ta vara på en person i Mariehamn som ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Personen hade dock fått i sig lite för mycket och fått en så kallad snedtripp. Personen befann sig på en otillgänglig plats och anmälaren hade ingen möjlighet att själv få bort personen därifrån. Polispatrullen bar ner personen till en väntande ambulans. Hen blev sedan omhändertagen av sjukvårdspersonal och fick nyktra till under kontrollerade former.

– Att bruka narkotika är olagligt, men om man misstänker att en persons hälsotillstånd håller på att förvärras till följd av brukandet ska man ändå inte tveka att ringa 112. Med andra ord – bra gjort av anmälaren!, skriver polisen.

Två andra anmälningar rörde störande hemmafester runtom i landskapet. Bägge fester avslutades dock utan att polisen behövde ingripa, sedan sällskapen gett sig ut på stan i stället.

En annan anmälan rörde om en kraftigt berusad person i Mariehamn som inte kunde ta vara på sig själv. Personen lokaliserades av polispatrull. Hen hade dock beställt taxi och skulle ta sig hem på egen hand.

– Vackert så, skriver polisen.

En person som gjort motstånd mot ordningsvakterna när de skulle avvisa hen från en av stans krogar greps på basen av polislagen. Hen har en böteslapp att vänta vid frisläppandet för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Ytterligare en incident under sena lördagskvällen och natten till söndag rörde en person som valde att ställa sig mitt framför polispatrullerna och säga vad denne tyckte om polisen, samtidigt som denne ”valde att stretcha långfingrarna litet grann”, som polisen beskriver det. Samma person hade tidigare under kvällen uppträtt störande och blev som en konsekvens gripen enligt polislagen för skydd mot brott och vidare störande beteende.