DELA
Foto: Ida K JanssonPatricia Bergroth.

Patricia Bergroth Årets pedagog

Patricia Bergroth i Strandnäs skola har fått utmärkelsen Årets pedagog 2015.

Utmärkelsen Årets pedagog, som delas ut av Ålands landskapsregering, ges till en lärare som genom långvariga och betydelsefulla insatser främjat lärandet och bidragit till skolans utveckling.

Motiveringen till valet av årets pristagare är:

”Patricia Bergroth ser möjligheter i allt, såväl inom den musikaliska som inom den elevvårdande delen av arbetet med eleverna.

Hon gör ett stort arbete med att lyfta fram elevernas kreativitet med musiken som det gemensamma språket för alla. Hon är en lärare som ser eleven långt förbi den musikaliska förmågan. Med sitt medryckande engagemang får hon eleverna att uppträda med sång, musik och teater. Hon har startat en kör som har som mål, förutom sången, att stärka elevernas självkänsla.

Patricia Bergroth använder sig av digitala verktyg i sin undervisning.

Hon har deltagit i projektet Biophilia och använder olika appar i sin undervisning. Hon använder en lärplattform för att möjliggöra och skapa en trygghet för eleverna att kunna förbereda sig och hålla sig informerade om undervisningens delmoment. Hon delar generöst med sig av sina idéer och fungerar som inspiratör för både vuxna och elever.”