DELA

Smällare förstörde matta i Idrottscentret

På onsdagen överrumplades en gympaklass i Ålands Idrottscenter i Godby av släckta lampor och smällare som detonerade i salen. Mattan förstördes och händelsen har polisanmälts. Barnen som kastade smällarna hann dock fly från platsen.
– När personalen är tillbaka från sitt jullov ska all videoövervakning gås igenom och sen får polisen göra sitt, säger Fanny Lindström som uppmärksammade händelsen med ett inlägg på facebook.

– Jag ville ge en funderare till föräldrarna. Man kanske inte ska sätta såna här grejer i händerna på barn utan att ha en förälder med.

Fanny Lindström hyr in sig i hallen med sin verksamhet och är även styrelsemedlem i Ålands Idrottscenter. Hon var själv inte på plats, men hennes anställda och deltagare i gymnastiklassen vittnade om barnröster. Ingen såg dock smällkastarna innan de sprang ut från hallen. Hela händelsen stämplar Lindström som ”onödig”.

– Mattan är ganska förstörd faktiskt, vi ska se hur vi fixar det. Det är mitt på mattan, så det är inte bara några kanter som kan bytas ut. Det är en ganska stor grej det här och det kommer kosta en del.