DELA
Foto: Andrejs Maculskis

Nytt konstgalleri i Mariehamn

Stadens nyaste galleri har har upp sina dörrar. Galleri Industri ska locka till sig besökare som är intresserade av fotografi.
Mitt i industriområdet i Norrböle har Emelie Christenbrunn öppnat ett konstgalleri som riktar in sig på fotografi. Lokalen är rymlig och öppen, på väggarna hänger svartvita bilder.

Christenbrunn bestämde sig för att öppna ett eget galleri eftersom hon kände att det fanns ett behov av fotoutställningar i staden.

– Det finns inget motsvarande galleri i Mariehamn. Jag kommer säkert ta in annat också, men främst fotografier, säger Christenbrunn.

Christenbrunn kallar sig själv mångsysslare, men är bland annat utbildad fotograf och grafisk formgivare. Samtidigt som hon kom på idén med ett eget galleri sökte hon också kontor och en egen studio. När den perfekta lokalen dök upp slog hon till.

– Det ligger ju lite avsides, men förhoppningsvis hittar folk hit ändå, säger hon.

Hurudana verk ska visas i det nya galleriet?

– Fotografers verk jag själv tycker om, men vem som helst är såklart välkommen att höra av sig, säger Christenbrunn.

Hon hoppas att unga som gamla hittar till Galleri Industris första utställning, både musikintresserade och bildintresserade.

– Kom och se, ni har hela sommaren på er, säger hon.

Galleri Industri öppnade i fredags och då var det också vernissage för galleriets första utställning ”Let there be rock”.