DELA

Nyans spaltutrymme för kvinnors erfarenheter

Nya Ålands krönikör Fred Forsell skrev förra veckan att han vill upplåta sitt spaltutrymme för kvinnliga skribenter med anledning av alla vittnesmål i metoo-uppropet.

Vilket gensvar det fick! Massor av kvinnor har hört av sig och vill skriva i Nya Åland.
I dag lanserar Nya Åland gästspalten #högtskalldetklinga, där åländska kvinnor ges utrymme att formulera sig kring övergrepp och sexuella trakasserier men också andra teman eller frågeställningar med kvinnoperspektiv. Den första spalten är skriven av Cita Nylund.

Vi publicerar texterma med jämna mellanrum en tid framöver. Många personer har redan skrivit och tagit kontakt med oss, men vi tar gärna emot fler texter. Vi kan inte garantera att alla krönikor blir publicerade.

#högtskalldetklinga är ett av namnen på det åländska upprop som offentliggörs i dag på hemsidan www.metoo.ax. På hemsidan publiceras förutom uppropet även hela den åländska namnlistan och ett antal utvalda vittnesmål från åländska kvinnor.

Vill du också skriva? Tveka inte att ta kontakt med oss eller mejla din text direkt till redaktion@nyan.ax. Texten skall vara cirka 2300 tecken lång, inklusive blanksteg.

Läs mer första krönikan i fredagens Nya Åland!