DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>INTE BEREDD Enligt styrelsen har man under en längre tid varit oense med Anders Ingves om hur man skall få marknadsandelarna utanför Åland att öka. Men för Ingves blev ändå uppsängningen en överraskning.

”Nu tänker jag sörja”

För Anders Ingves kom beskedet om att han måste gå från Paf som en total överraskning.

Han säger att han lämnar ett bolag med den högsta omsättningen någonsin.
Det är en dämpad Anders Ingves som Nya Åland når i går kväll på ett hotell i Stockholm.

I det skriftliga pressmeddelandet från Paf säger du i ett citat att du blev förvånad då styrelsen tog upp frågan om uppsägning. Kom det som en total överraskning?

– Ja.

Förstår du varför du får sparken?

– Det är inte viktigt om jag förstår eller inte. Det här hör till en vd:s roll, styrelsen har makten att säga att nu är det slut.

Styrelsen har varit undfallande i sina motiveringar men anser uppenbarligen att tillväxten inte har varit god nog. Är det så du också har uppfattat det?

– Ja.

Vilken tillväxt handlar det om?

– Det får styrelsen uttala sig om. Vi har bland annat satsat på Italien och öppnat ett casino i Gibraltar och jag tycker att Paf har haft en OK tillväxt. Men styrelsens önskan är tydligen att den skulle ha varit ännu större.

Vad skall du göra nu?

– Nu tänker jag sörja. Sörja möjligheten att fullfölja de planer som vi har sjösatt och sörja de otroligt duktiga medarbetare jag har fått möjlighet att jobba med de här åren.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!