DELA
Foto: Stefan Öhberg

Nu ska max tio personer samlas

Landskapsregeringen rekommenderar nu att max tio personer samlas i privata sällskap, åtminstone fram till den 10 januari. Rekommendationen om maximalt tio personer gäller även för hobbyverksamhet inomhus, med undantag för verksamhet för barn. På allmänna platser rekommenderas alla att vidta extra försiktighet.

Det här meddelades på måndagens presskonferens.

Incidenstalet för Åland är nu 140 fall per 100 000 invånare för de senaste två veckorna och efter att två nya fall konstaterats på måndagen har nu totalt 98 personer smittats med covid-19. 42 av fallen har konstaterats de senaste två veckorna, varav fyra fall av samhällssmitta.

Nästa vecka inleds vaccinationerna på Åland när ett parti med 488 doser levereras till Åland. Mer information om vaccinet och vaccinationerna ska ges på en extrainsatt presskonferens på onsdag klockan 15.00, som Nyan förstås sänder.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp