DELA

Nu öppnar ÅHS vaccinationsbokningen igen

På onsdag öppnar ÅHS bokningen för coronavaccination på nytt, efter förra veckans debacle. Fortfarande är målgruppen 80-åringar och äldre.

Förra veckan överbelastades Ålands hälso- och sjukvårds (ÅHS) telefonväxel så allvarligt att man till slut fick stänga ner bokningen. På onsdag gör man ett nytt försök – med bokning både per telefon och på webben.

Alla personer som är födda 1941 eller tidigare samt deras närståendevårdare som bor i samma hushåll kan boka tid. De som redan hunnit fylla 80 år kan boka tid på webben, medan de övriga (som fyller 80 år senare i år) samt närståendevårdare ska ringa.

De som är inskrivna i hemsjukvård ska också boka tid. De som behöver hembesök för vaccinationen blir vaccinerade senare med ett annat coronavaccin.

Det här meddelar ÅHS i ett pressmeddelande. Samtidigt meddelar man att man följer Institutet för hälsa och välfärd THL:s prioritetsordning för vaccineringen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp