DELA

Mobil läktare föreslogs redan i fullmäktige

Förslaget om en mindre, mobil läktare vid den nya friidrottsarenan i Ytternäs är inte nytt.

När stadsfullmäktige debatterade satsningen i februari föreslog Petri Carlsson (MSÅ) samma sak. Förslaget vann inget understöd då och förföll.
Nya Åland skrev i fredagens tidning om att John Holmberg (Lib) ställer sig kritisk till att staden ska bygga en stor läktare för 700 personer vid den nya friidrottsarenan i Ytternäs. På kultur- och fritidsnämndens senaste möte föreslog han en mindre, mobil läktare, men förslaget vann inget understöd.

Petri Carlsson påpekar att han redan lagt fram ett sådant förslag i fullmäktige, men då fick han inget understöd.

– Jag tycker det inte är försvarbart med en så stor läktare för så få evenemang. Jag blev mycket förvånad att jag inte fick understöd av John Holmberg då. Jag tror vi fått ett annat utfall i fullmäktige om jag fått understöd av Holmberg, för då hade alla tvingats ta ställning. Nu blev det aldrig omröstning, säger Petri Carlsson.

Han påpekar att de, i sak, är helt överens.

John Holmberg säger att han, då i februari, såg på det – med både fotbolls- och friidrottsarena – som en helhet.

– Det viktiga då var att projekten skulle gå igenom. Nu är det ett sådant läge att vi kan se på läktaren med nya ögon och se om man kan göra det billigare. Jag tyckte inte det var lämpligt då, jag såg det som en tvåstegsraket, säger John Holmberg.

Läs mer i måndagens Nya Åland!