DELA
Foto: Christian JanssonHannah Helin.

Sex IF Åland-juniorer med på FM

FRIIDROTT. I helgen avgörs FM för 14/15-åringar i Uleåborg samt för 16/17-åringar i Kalajoki.

Åland har sammantaget sex representanter med på de båda tävlingsorterna.

I 14/15-FM finns följande friidrottare med i startlistorna: Mathias Pahlman (JIK, 800 meter), Ebba Koskinen (IFK, 100 och 300 meter), Eric Sjölund (IFK, 100 och 300 meter) och Amanda Gustafsson (IFF, höjd- och längdhopp).

I 16/17-FM har IF Åland två friidrottare med: Maria Söderlund (LUIA, 800 meter och diskus) samt Hannah Helin (på bilden) (JIK, 400 och 800 meter).

– Att vi har sex friidrottare med på FM från 14 till 17 år är otroligt glädjande. Man måste gå tillbaka många år för att hitta när vi senast hade så många med, säger tränaren Frank Ottesen som åker med den yngre gruppen till Uleåborg.

– Det är bara Amanda som varit med tidigare i FM-sammanhang så nervositeten kan säkert påverka ungdomarna i helgen. Därför är det viktigt att vi inte pratar om förväntningar, utan mer om att de ska tävla mot sig själva och skaffa sig erfarenhet. Min roll som ledare blir att gå igenom alla tänkbara scenarion som kan uppstå så att de inte ska bli nervösa. Det är positivt att vi är några stycken som åker iväg, socialt betyder det jättemycket; de peppar och stöttar varandra, fortsätter Ottesen. (om)