DELA

Bronsplats ger framtidstro

FRIIDROTT. Det blev flera grensegrar, många bra resultat och nöjda friidrottare, när FSI-lagtävlingen avgjordes på Åland under lördagen.

– Detta var riktigt bra och bättre än förväntat, summerar IF Ålands ledare Frank Ottesen lagets insats.
Det blev en pallplats i lagtävlingen när det åländska laget till slut hamnade trea efter segrande IK Falken (228 poäng) och tvåan Esbo IF (200). Att IF Åland (177,5 poäng) skulle komma före något av dessa två lag var inte väntat men att komma trea är bra enligt tränaren Frank Ottesen.

– Målsättningen är alltid pallplats och denna gång knep vi tredjeplatsen med en poäng tillgodo på IF Sibbo-Vargarna (Raseborg slutade sist på 142 poäng, reds. anm.).

Hanna Wiss, som enligt henne själv har haft svårt att hitta rätt på plankan i hög fart under hela säsongen, vann damernas längdhopp på 5.79 meter i –2,2-motvind. Tvåa blev Esbos Kira Kytölä endast en centimeter efter, men hennes hopp kom när det var vindstilla.

– Jag har tränat för att det är kul i år och inte så mycket mängdträning så allt är inte fullt automatiserat. Men jag vann i dag, har hoppat 6.19 i år och har en landslagsplats så visst är det roligt och härligt, sade Hanna Wiss efter segern.

Ebba och Eric sprintsegrade

IF Åland har en ljus framtid vad gäller 100 meter, där det blev segrar i både herrar 17 år och damer 17 år. I damklassen blev det dubbelseger genom Ebba Koskinen och Sofia Södergårdh. För Ebba som vann var målet att gå under 13 sekunder vilket hon klarade med en hundradels marginal i –1,7-motvind.

Läs mer i måndagens Nyan!

Håkan von Krusenstierna