DELA
Foto: PRIVATFIN AVSLUTNING Ålandsfriidrottarna slog flera av sina personbästan på en tävling i Täby. För flera av dem var det den sista tävlingen för säsongen.

Mängder av PB och medaljer på friidrottarnas avslutningstävling

FRIIDROTT. SFI:s seriefinal på Wiklöf Holding Arena den 19-20 september återstår visserligen på hemmaplan, men då den endast är öppen för 14-åringar och äldre brukar Täby Open i slutet av augusti gälla som säsongsavslutning för de flesta åländska friidrottare.

Och vilken avslutning det blev för IF Åland.

Unge löparesset Eric Sjölund, P15, såg till att bärga dubbla guld på 80 samt 200 meter med personbästatiderna 9,60 respektive 23,79. Systern Ida-Maria såg dessutom till att utöka familjen Sjölunds guldskörd när hon knäckte allt motstånd i F12-klassen på 60 meter på fina 8,69 i motvind. Celina Holmberg slog personbästa på 60 meter och tog guld i F11-klassen, vilket hon även gjorde när hon tog hand om förstaplatsen i längdhopp med ett hopp om 4,39. I samma klass blev Engla Liewendahl sexa på nya personbästat 9,62 på 60 meter.

Nu är allt inte guld som glimmar. Särskilt inte i en tävling som Täby Open där det är stor variation på antalet deltagare per åldersklass. Vad som gladde IF Åland-ledningen särskilt mycket i helgen var att flera friidrottare slog sina personbästan.

 

– I de lite tuffare klasserna gjorde våra ungdomar riktigt bra resultat. Allra flest tävlande har vi mellan 13 och 15 år, så det känns bra inför nästa säsong, säger tränaren Frank Ottesen. (om)

Läs mer i onsdagens Nyan