DELA
Foto: Privat

Midsommarstång fälldes med avsikt

När ordförande i föreningen Västra Saltviks väl, Desiré Danielsson, kom till ungdomslokalen Solbacka på fredag eftermiddag kunde hon inte tro sina ögon. Någon hade avsiktligt fällt och förstört midsommarstången.

Midsommarstången utanför Solbacka i Västra Saltvik hade sin nypremiär till midsommar, efter att tidigare ha förstörts av stormar och fått sina kronor nyrenoverade.

Men någon gång under fredagen hade någon eller någon avsiktligt dragit ut stångens sprint så att den fallit och slagits sönder.

– Jag vet att det har gjorts med flit, för de har till och med släpat fram en stor bock för att kunna nå upp till sprinten, säger Desiré Danielsson till Nyan.

– Det är inget barn som gjort det för man måste vara lite fyndig för att få loss den där sprinten. Det är en vuxen som gjort det med illvilja.

Hon tror heller inte att det är något som är gjort i hastigt mod, eftersom det krävt en hel del arbete för att få omkull den nyresta stången.

– Jag tror inte att det är någon som gjort det här i ett berusat tillstånd eller liknande. Man måste nog ha tänkt till lite, säger hon.

Dådet mot stången måste ha utförts under dagen på fredagen, eftersom Desiré Danielsson varit där på morgonen och inte sett något anmärkningsvärt. Hon har inga teorier om vem som skulle ha gjort det eller varför.

– Nej, vår förening (som ansvarar för Solbacka, reds anm) har inget otalt med någon heller. Men nu får den vackert ligga där. Det känns för surt det här.