DELA
Foto: Jonas Edsvik

Mats Löfström omvald i liberalt Europaforum

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har blivit omvald till styrelsemedlem och skattmästare i European Liberal Forum (ELF).

ELF, som är ett nätverk av tankesmedjor, finansieras av Europaparlamentet och har sitt säte i Bryssel.

På forumets höstmöte valdes Mats Löfström som enda nordisk representant till styrelsen, med ett mandat på två år. Han nominerades av Svenska bildningsförbundet och dess tankesmedja Agenda.

”Europa och det europeiska samarbetet står inför de största utmaningarna sedan andra världskriget med ett brutalt och illegalt anfallskrig på kontinenten”, säger Mats Löfström i ett pressmeddelande.

”Ett starkt och enat Europa behövs mer än någonsin för att Finlands och de europeiska ländernas demokratiska friheter, mänskliga rättigheter och öppna värderingar ska försvaras både i Europa och globalt samt för att vi åter ska få fred på kontinenten. Här har den europeiska tankesmedjan ELF, som är knuten till den tredje största politiska familjen i Europaparlamentet och den delat största familjen i Europeiska rådet, också en roll i den helheten”. (pd)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp