DELA

Mats Löfström talar utanför ryska konsulatet på torsdag

Mats Löfström, som i sitt riksdagsbrev i dagens Nyan berör läget i Ukraina och det faktum att Rysslands invasionskrig inleddes för exakt sex månader sedan, kommer i morgon också att tala utanför det ryska konsulatet på Norra Esplanadgatan.

– Jag är tyvärr förhindrad av privata skäl att delta på onsdagen, men det känns viktigt att få tala där på torsdag, säger han till Nyan.

– Vi måste orka fortsätta stödja Ukrainas sak, fastän det börjar kännas i plånboken för oss. Det dör soldater, civila och barn där varje dag. Människor har mist sina hem och sina drömmar på grund av att ett annat land invaderat dem i strid med all internationell lag.

Löfström tror att även mindre manifestationer, som de dagliga protesterna klockan 17 utanför konsulatet, på sikt blir betydelsefulla.

– Alla manifestationerna utanför ambassader och konsulat kommer antagligen inte påverka Putin den här veckan, men de kan vara bitar av en större helhet som till slut får bägaren att rinna över, säger han.

– Alla krig tar någon gång slut. Vi vet inte när eller hur, men vi kan alla bidra med vår lilla del. Det kommer till sist att bli betydelsefullt. Och det är också ett bra sätt för oss att påminna oss själva om vad som pågår.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp