DELA
Foto: SPT

Marin: Regeringen fortsätter

Statsminister Sanna Marin (SDP) meddelade vid 12.40-tiden på onsdagen att regeringen nått en överenskommelse om de stora svåra frågorna och att man har för avsikt att fortsätta samarbetet i regeringen. Trots det finns det ännu olösta frågor som man ska fortsätta förhandlingarna om.

-Vi har alla gett efter och en lösning har hittats, sade Sanna Marin, bland annat.

Centerns partiledare Annika Saarikko tackade Sanna Marin och konstaterade att den färska överenskommelsen inte är perfekt, men att den är fungerande.

Hon betonade att det viktiga är riktningen och att få Finland på fötter igen.

Anna-Maja Henriksson (SFP), tackade för sin del Sanna Marin för fördragsamheten.

-Det har varit en tung process, nu är vi överens om de stora dragen. Alla har kommit emot och bjudit till när det verkligen krisade sig och visade att Finlands väl går före partiets väl. Vi ska göra Finland till ett attraktivt land att bo och på den här vägen ska vi fortsätta, sade hon.

Regeringen har förhandlat om mandatperiodens ekonomiska ramar i åtta dagar nu och i går tisdags spetsades situationen ytterligare till efter att Centerns ledamöter röstat mot resten av regeringen i en omröstning om EU:s återhämtningsfond i grundlagsutskottet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp