DELA
Foto: Erkki Santamala

Manar fastighetsverket att polisanmäla filmfiske

– Landskapet äger stora vattenområden och borde ha störst resurser att få om olovligt fiske prövad. Nu finns det bevis i form av videofilmer och dokument, säger sportfiskaren David Ståhlman.
David Ståhlman kämpar för ett hållbart fiske, framför allt för fisketillsyn och fredningsområden, och har under ganska lång tid agerat för att vattenägarna ska få upp ögonen för det som han kallar för ett långtgående och systematiskt olovligt fiske på Åland.

Han reagerade på den video som Team Hajmat gjort och lades ut på Kanalgratis.se/Youtube i början av juni i fjol.

– Jag blev förvånad när jag såg golfbanan i Kastelholm i bakgrunden. Platsen ligger långt från fiskekortsområde, berättar han.

– Landskapet borde ha störst resurser att få lagen prövad. Men med de uttalanden jag läst hittills verkar de dokumenterade misstankarna om olovligt fiske på landskapets vatten inte få några konsekvenser, konstaterar han som trots det ger verkets chef Stefan Rumander en eloge för att han tagit kritiken till sig och börjat utforma en policy.

Både i torsdags och fredags kontaktade Nya Åland en av medlemmarna i Team Hajmat för att få en kommentar, men denne har avböjt.

Läs mer i måndagens Nya Åland!