DELA

Ylinen ny vice vd för Viking Line

Pavlos Ylinen är ny vice vd för Viking Line. Han efterträder Boris Ekman som går i pension nästa år.

Viking Line gör förändringar i sin ledning. Styrelsen har utnämnt magister och Master of Science (Shipping, Trade and Finance) Pavlos Ylinen till vice verkställande direktör med ansvar för koncernens försäljning och marknadsföring. Därmed efterträder han Boris Ekman som pensioneras 15 mars nästa år.
Ylinen har sedan åtta år arbetat inom Itella-gruppen, senast som vd för Asiakkuusmarkkinointi Oy. Han börjar arbeta inom Viking Line i januari.
– Utnämningen av Pavlos Ylinen är ett viktigt led i den pågående generationsväxlingen inom Viking Lines ledning. Vi är glada över att till bolaget få en dynamisk person med internationell erfarenhet av ledningsuppgifter inom försäljning och marknadsföring, säger tillträdande vd Mikael Backman i ett pressutskick.

”Hög kvalitet”
Ylinen själv är också nöjd, framgår av utskicket.
– Jag är ytterst nöjd över att flytta till ett så marknads- och kundorienterat företag som Viking Line. Bolaget har ett starkt och välkänt varumärke som är ledande på norra Östersjön. Viking Line håller dessutom en mycket hög kvalitetsnivå avseende ledningssystem och verksamhetsprocesser för vilket bolaget fått ett erkännande i form av det nyligen erhållna priset Finlands Kvalitespris 2009, säger Pavlos Ylinen.
Som Viking Lines övriga vice verkställande direktörer fortsätter ställföreträdande vd Jan Hanses samt ekonomi- och finansansvarige Kent Nyström.
Även inom marknadesområdena Finland och Baltikum har bolaget gjort förändringar. Pekka Ahlgren blir ansvarig direktör för marknadsföringen och försäljningen inom områdena. Marknadsdirektör Risto Peltola tillträder istället som Senior advisor fram till sin pension i februari 2011.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax