DELA

Viking satsar 20 miljoner på färjorna

Viking Lines fartyg genomgår en rejäl ansiktslyftning, sammanlagt satsar rederiet nästan 20 miljoner euro på att utveckla kvaliteten ombord. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.
Första fartyget som har fräschats upp är ms Mariella i fjol och nu i september var det ms Isabella som återvände i trafik från en omfattande dockning. Inredningen i de publika utrymmena på däck 7 och 8 har förnyats med en större taxfreebutik och nya restaurangkoncept som resultat.
I stället för att, som tidigare, ha en skild parfymbutik är den nu integrerad i en ny större gemensam taxfreebutik. Enligt pressmeddelandet ökar det möjligheterna att lyfta fram olika produktgrupper.
– På däck 8 har de tidigare restaurangerna öppnats mot arkaden med sjöutsikt. Här kan vi nu erbjuda två alldeles nya restaurangkoncept: Ella’s (Little Italy inriktning) samt Tapas & Wine Bar. Den nya helheten fungerar smidigare och arkaden får en öppnare och mer livfull prägel, skriver Viking Line.
Ella’s beskrivs som en familjerestaurang i amerikansk stil.
För de yngre passagerarna har rederiet satsat på Östersjöns första Nintendo Wii-spelrum ombord på ms Isabella. Där kan deltagarna spela olika och mycket verklighetstrogna spel. Enligt rederiet var succén omedelbart ett faktum och spelrummets popularitet överträffade förväntningarna.
Nu är det meningen att ms Amorella och ms Gabriella skall genomgå liknande ombyggnader, då skall också alla hytter restaureras.
– Målet är att Viking Line genom konkreta förbättringsåtgärder skall höja kvalitetsnivån och säkerställa att passagerarna i fortsättningen upplever hytterna och de publika utrymmena som bättre och mer trivsamma än idag, skriver Viking Line i sitt pressmeddelande. (tt-s)