DELA

Tv-trio redo för sändning

Nu är Åland 24:s tv-redaktion klar. Från närmare 70 ansökningar har Lisa Bergkvist, tidigare bland annat reporter på Nya Åland och Tomas Henriksson, radioprofil och servitör, valts ut och anställts.
– Jag är mycket nöjd över rekryteringen, säger chefredaktör Nina Fellman.
Förutom Lisa Bergkvist och Tomas Henriksson är redan Marika ”Mysan” Sundqvist anställd och fungerar som vd för Åland 24.
– Vi börjar sända första oktober. Då börjar vi sända på nätet och Ålcoms IPTV. Så fort Ålands radio och tv får alla pusselbitar på plats börjar vi sända via Smedsböle också, säger Nina Fellman.


Bred redaktion
Kärntruppen på Åland 24 får assistans av Nya Ålands reportrar. Till en början utbildas Annika Kullman, Johanna Lindfors, Ulf Weman och Malin Lundberg för att arbeta både med tidningen och tv.
– Tv-redaktionen skall inte uppfinna hjulet på nytt. All den kunskap och erfarenhet som finns på tidningen skall förstås också komma tv-redaktionen till del, säger Nina Fellman.
Ungefär 70 personer ansökte jobben på tv-redaktionen och Nina Fellman är mycket nöjd med resultatet av urvalsprocessen.
– Tomas Henriksson är något av en profil och många känner till honom. Lisa Bergkvist är en utpräglad nyhetsjournalist som vid det här laget känner till Åland mycket väl.


Första steget
Tv-folket lär sig både att filma, redigera och göra inslag.
– De skall göra allt. Då vi sänder den första sändningen är det också vårt första steg. Det kommer mer och vi kommer att utvecklas, säger Nina Fellman som jobbar med att dra igång projektet.
– Eftersom Nya Åland äger hälften av Åland 24 är det naturligt att Nyans ledning är med i inledningsskedet.

KARIN ERLANDSSON

karin.erlandsson@nyan.ax