DELA

Transit voltade i halkan

En singelolycka inträffade igår vid 11-tiden på förmiddagen i Saltvik Lavsböle. En transit med fyra personer voltade i det hala väglaget.
Fyra personer fanns i bilen, två vuxna och två ungdomar, de fördes alla till sjukhuset för observation.
Igår på förmiddagen kom transiten körande från Lavsböle mot Kvarnbo då den gled över vägen och voltade in i det mosatta körfältets dike. I bilen fanns fyra personer, två vuxna och två ungdomar i 15-års åldern.
Efter olyckan klarade alla passagerarna av att krypa ut genom de uppslagna bakdörrarna och de stod på åkern och väntade tills brandkår och ambulans anlände. Alla passagerare var vid medvetande men bilen låg på taket.
– De var inte chockade i medicinsk mening, men klart att de var skakade, säger Jan Lindgrén som är enhetschef för Östra Saltviks FBK.


Körde inte fort
Vid olyckstillfället rådde blixthalka med underkylt regn, men Jan Lindgrén bedömer att transiten körde långsamt och att det inte var hastigheten som förorsakade olyckan.
– Det verkar som om det inte har gått så snabbt, för hade de kört fortare hade skadorna på både bilen och människorna varit allvarligare.
Bilens front skadades ganska svårt, bland annat blev motorhuven bucklig och lyktorna krossades, men skadorna i övrigt var svåra att bedöma eftersom bilen låg upp och ner.
– Det uppstod ingen brand i samband med olyckan, men bakdörrarna flög upp och reservdäcken slungades ut, säger Jan Lindgrén


Tre hem
De fyra passagerarna fördes till sjukhuset i två ambulanser. På akuten uppger man att tre fick fara hem efter omplåstring medan en måste stanna för observation. Alla fick dock bara lindriga skador som inte bedömdes vara allvarliga.
– De tre som skall omplåstras var ännu här under söndag eftermiddag, men så fort de blivit omplåstrade får de fara hem, säger man på akuten.

KARIN ERLANDSSON

karin.erlandsson@nyan.ax