DELA

Trafikolycka i Eckerö i morse

Tidigt på lördagsmorgonen körde en personbil av en skogsväg och rätt in i en stubbe i Eckerö Storby. Förarna övergav bilen men påträffades senare av polisen, varefter de skickades till sjukhus i ambulans.
Polisen misstänker rattfylleri eller grovt rattfylleri.
Tjugo över fyra i lördags morse fick polisen in ett larm om en övergiven bil som stod tvärs över en liten skogsväg i Eckerö Storby. Enligt vakthavande brandbefäl Henrik Olofsson var bilen illa tilltygad efter att ha kört rätt in i en stubbe vid vägkanten.
– Polispatrullen som kom till platsen konstaterade att bilen var övergiven. Och på basen av blodspår och skador på bilen kunde man se att det hade skett en trafikolycka, säger Benjamin Fellman på polisen, som var vakthavande befäl under natten.


Alkohol inblandat
När polisen senare påträffade personerna som misstänks ha färdats i bilen konstaterade man att alkohol varit med i bilden. Båda personerna fördes med ambulans till akuten och Eckerö FBK hjälpte till med räddningsarbetet. Polisen misstänker båda personerna för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri.
Enligt Benjamin Fellman har en av personerna förhörts under dagen, medan den andra personen har legat kvar på akuten över dagen för vård och observation.

John Granlund

john.granlund@nyan.ax