DELA

Trädgårdsexpert hyllar ålänningarna

Författaren och trädgårdsexperten Hannu Sarenström, som i förra veckan föreläste för ett fullsatt auditorium i hotell- och restaurangskolan, har blivit överförtjust i Åland och ålänningarna.
Det kan man läsa på Hannus blogg, där han i bild och text entusiastiskt berättar om sitt Ålandsbesök.
”Åland hör nu till en av alla de platser som jag vill vara på, dels för människorna som jag mötte. Alldagliga och rakt på sak, man kan supa med alla eller ta en fika går lika bra. ” skriver han bland annat.

Trädgårdsbesök
Hannu Sarenström bloggar även om en guidad rundtur i landskapet och om sitt besök i Nyans trädgårdsexpert Titte Törnroths och hennes man Seppo Sarkkinens trädgård i Lemland.
Han beskriver trädgården i Västeränga som en ”en trädgård som tvingar mig att se på trädgård på ett nytt sätt” och har en mängd bilder med kommentarer upplagda till inspiration för alla trädgårdsintresserade.
”Det är inte en trädgård som jag vill ha runt mig, men det är en trädgård som jag njuter av att besöka. Dels för sambandet mellan trädgård och människan, det finns ett innerligt band i denna trädgård som inte går att missa. Men också utformningen och planteringarna som är inspirerande.” skriver Hannu Sarenström, och avslutar med att lova att han ska återkomma till Åland och då ta chansen att besöka flera åländska trädgårdar.
”Vässa era trädgårdar så se vi i sommar!”
Hannu Sarenströms blogg finns på adressen http://hannu-s.blogspot.com/ (ab)