DELA

Tävling på sociala medier gör Åland känt

Tävlingen Ökampen vill sätta Åland på kartan genom sociala medier.
Paf är huvudsponsor när svenska proffs inom sociala medier tävlar mot varandra på nätet och på Åland.
Idémakaren Mats Adamczak är hemlighetsfull kring detaljerna för tävlingen. Han säger dock att det inte handlar om att höja förväntningarna utan om att inte ge orättvisa fördelar till vissa deltagare. Det som man vet är att tävlingen pågår i tre faser och avslutas med final på Åland den första oktober.
– Det är fem lag som ska tävla mot varandra med hjälp av sociala medier, dels på internet och dels fysiskt, berättar Mats Adamczak.
– Tre av lagen är handplockade med riktigt kända svenska namn inom sociala medier. Dessutom blir det ett finskt lag och ett lag som sätts ihop genom tryouts. Alla som är aktiva inom sociala medier får alltså tävla om en plats i det laget, säger han.
Uttagningen till det femte laget börjar den första september. När lagen är klara sätter själva tävlingen igång den 25 september, till en början endast på internet.

Åland på kartan
– Lagen kommer att försöka få så många människor som möjligt att göra olika saker, till exempel checka in på olika platser genom tjänsten Foursquare, säger Mats Adamczak.
Förutom Foursquare använder tävlingsdeltagarna ett gäng andra sociala medier, till exempel Facebook, Twitter och Bambuser. I finalen 1 oktober ska de dessutom klara av fysiska uppdrag på Åland.
– Jag vill sätta Åland på kartan genom sociala medier. Dels är det för att se vad man kan göra med sociala medier, vilken genomslagskraft man kan få, och dels är det en otroligt rolig grej.
Mer information om tävlingen och uttagningarna till det femte laget kommer inom kort att finnas på adressen http://www.okampen.com
Läs mer i papperstidningen!

Annakaisa Suni