DELA

Swingdans i Harlem Rhythm Club

I kväll är det swingdans som gäller för hela slanten i Harlem Rhythm Club. Ungdomsgården Uncan öppnar portarna för unga som gamla att dansa loss till Fredrik Erlandssons nya band License to Swing.
Bakom initiativet till evenemanget Harlem Rhythm Club står nyinflyttade Sofia Enros och Daniel Johansson som driver Mildreds swingskola, ungdomsbyrån och jazzmusikern Fredrik Erlandsson. Det var Fredrik som tog kontakt med paret sedan han läst om deras kurser i lindy hop i tidningarna.
– Det finns ett växande intresse att få dansa till levande musik. Det föll sig lämpligt att kontakta dem eftersom jag spelar jazz, och eftersom jag är legitimerad jazzmusiker har jag ”license to swing”, säger han.
Det är alltså premiärdags för swingbandet som består av Erlandsson själv, Kjell Dahl, Robert Zetterqvist, Tomas Tornefjell och Vladimir Shafranov.
I kväll drar de igång musiken med start klockan 20.00. Men redan klockan 19 går det att bege sig till ungdomsgården Uncan i Mariehamn för att prova på att dansa lindy hop.
– Man behöver inte ha några som helst förkunskaper, poängterar Sofia.
Åldrarna 13 och uppåt välkomnas och tillställningen hålls helt utan alkohol. Därför är det obligatorisk blåskontroll i dörren.
Till musiken och dansen serveras smörgåsar och muffins från Karin Erlandssons nystartade företag Kakföretaget.
Läs mer i papperstidningen!

Cecilia Lindvall