DELA

Svensk spelmässa blev en succé

I helgen flockades tusentals spelintresserade i Kista strax norr om Stockholm för att kolla in det senaste i spelväg på Sveriges första spelmässa någonsin, Gamex.
Nyan var också på plats.
Alla har vi ett förhållande till dator- och tv-spel. Vissa spenderar all sin vakna tid med dem och åker ibland in på behandlingshem. Andra hatar det faktum att deras partners fingrar mer på en plastkontroll än på dem.
Sen finns de vanliga entusiasterna som i helgen tog sig till Gamex i Solna för att se vad världens stora spelföretag har att erbjuda.


Giganter på plats
För det är just giganterna som var på plats i Sverige. Bland mässmontrarna fanns stora namn som Nintendo, Sony, Microsoft och svenska DICE. Blizzard som på senare år skördat astronomiska framgångar med World of Warcraft fanns också under samma tak.
Mässgolvet var välbesökt. Organisatörerna räknade med cirka 25.000 besökare under den fyra dagar långa mässan. Microsofts Kinect-montrar hörde till de populärare inslagen. Att använda sin kropp för att dansa, spela pingis och idrotta med hjälp av en kamera lockade många.
Köerna ringlade även långa till Activions krigsspel Call of Duty: Black Ops trots att spelet skulle släppas om bara några dagar.
I publiken hittar vi mariehamnarna Mikael Frankman och Patrik Broo som följer finalspelet med intresse. Patrik Broo delar med sig sin teori om varför Starcraft-serien är så populär.
– Det är välgjort och är ett riktigt tävlingsspel. En match i Starcraft 2 kan vara precis lika spännande som en hockeymatch kan vara för en sportfantast.
Läs mer i papperstidningen!

Alexander Skogberg