DELA

Svängig gala för barnens skull

Många ville gunga med till rock- och jazzrytmerna på Parks barnfondsgala i helgen.
– Det är kul att lyssna på en massa band man aldrig har hört förut, sade Kristian Westerberg.
För tredje året ordnade föreningen Mariehamns jazz och blues och Parks bar en musikgala till förmån för Ålands barnfond i helgen. Både fredagen och lördagen bjöd på ett späckat schema med många band. Inträdet var frivilligt men kassan fylldes snabbt upp med pengar från folk som ville ge ett bidrag.
– Självklart betalar vi, alla gånger. Det är ju för en bra sak och man sätter pengar på så mycket annat onödigt också, sade Pamela Nyman och Seidi Förström.
Men självklart var de där för musiken också. Favoritbanden är Juicy Fruits och Read Beans and Rice, som var först ut på scen. Gruppen öppnade med en uppjazzad version av Somewhere over the rainbow och bandet hoppades att Judy Garland log i sin himmel.
Lisette Sommarström och Mulle Eriksson var på Park för att fira kompisen Charlotta Solax födelsedag.
– Vi firar både förra årets och årets födelsedag. I år fyller jag 35, men det var i april, sade Charlotta Solax.
De gillar jazz men är inga allätare.
– De flesta säger att de inte gillar jazz men det är ju en mjuk och skön musik, sade Lisette Sommarström.

Samma människor
Sune Eriksson, som stod i garderoben, var nöjd med uppslutningen. Han är van vid att folk inte dyker upp förrän vid tolv men på fredagen var det kö vid garderoben redan vid halv tio tiden.
– Det finns ungefär 200-300 ålänningar som gillar den här typen av jazz. Det är ganska häftigt att det alltid är samma människor som dyker upp, sade Sune Eriksson.
Kristian Westerberg och Alf Nordqvist tyckte att det var en skön feeling på kvällen.
– Det är så konstigt att man aldrig hör talas om de här åländska banden annars, sade Alf Nordqvist.
– Men det är det som är det roliga, att man får höra så många under en helg. Det här är häftigt och annorlunda, sade Kristian Westerberg.

TANJA LÖNNQVIST