DELA

Stilla dag laddar batterierna

På lördag arrangeras för första gången i Mariehamn en så kallad Stilla dag i S:t Mårtensgården – en slags miniretreat med tystnad och vila under en hel dag.
– Det är ett ypperligt sätt att ladda batterierna, säger tf kyrkoherde Kent Danielsson.
Från halv nio på morgonen till halv fyra på eftermiddagen pågår programmet inom ramen för Stilla dag, som arrangeras av Mariehamns församling.
– Det är egentligen en kort tid, men det blir innehållsrikt, lovar Kent Danielsson som hoppas på fler anmälningar inför lördagen. En stilla dag blir en bra start på höstens arbete, intygar han.

Djupmeditation
Dagen inleds med tyst gemensam frukost och sedan blir det introduktion och övning i djupmeditation för både ovana och vana.
Dagsprogrammet varvas sedan meditativ musik, samtal och meditation. En meditativ vandring i skogen utanför S:t Mårtensgården ingår också. Dagen avslutas klockan 15.00 med mässa i meditationsställning.

Tyst mässa
Anmälan görs till Mariehamns församling senast i morgon den 1 september. Kostnaden är 15 euro.
Under vissa onsdagar hålls i höst djupmeditation i S:t Görans kyrka, följd av tysta mässor. Det är mässor utan psalmer, utan predikan, utan orgelmusik, där nattvardsbordet dukas som en meditativ övning i närvaro och uppmärksamhet.
Taizégudstjänster hålls vissa söndagskvällar i S:t Mårtensgården och en Taizégrupp samlas samma veckor på torsdagar.

Kiki Alberius-Forsman

kiki@nyan.ax