DELA

Sportbil i diket vid Svibyvägen

1,84 promille.
Det blåste mannen som körde den här bilen i diket på Svibyvägen sent på lördagskvällen.
Polisen har ännu inte förhört föraren så man vet inte hur fort han körde.
Däcksspåren i gräset vid Svibyvägen tyder på att föraren kom norrifrån och körde av vägen där gång- och cykelbanan börjar, och att han sedan åkte ner i diket på banans västra sida.
Polisen fick larmet från alarmcentralen kvart före elva på lördagskvällen. Då hade föraren förts till sjukhuset i ambulans. Några allvarliga skador hade han inte.
Polisen tog blodprov och kunde konstatera att han hade 1,84 promille i utandningsluften.


Rattfull två gånger
Polisen rapporterar om flera rattfyllerier under veckoslutet.
Halv två-tiden på natten till söndagen fick man en anmälan om att en man höll på att dra upp en bil ur diket med en annan bil i Dalkarby. Mannen, som hade 1,15 promille i utandningsluften, hade kört i diket med en skåpbil och försökte sedan dra upp den med en lastbil som fanns i närheten.
I och med att han satte sig i ett annat fordon efter dikeskörningen kan han komma att åtalas för två skilda rattfylleribrott.
Vid lunchtid på söndagen kontrollerade polisen en bilist som körde 69 kilometer i timmen på 30-sträckan vid Nabben. Bilisten hade 0,55 promille i utandningsluften.
Och på Herrövägen i Lemland körde en bilist av vägen sent på fredagskvällen med en promille i utandningsluften Bilen fick plåtskador.

PATRIK DAHLBLOM

patrik.dahlblom@nyan.ax