DELA

Spännade och udda kurser i höst

Snart är det dags att bestämma dig på vilket sätt du vill aktivera dig i höst.
Den händige kan lära sig träsnideri med motorsåg. Och är du stark och smidig kanske parkour är något för dig.

På söndag klockan tre gäller det att vara snabb på telefonen. Då får du nämligen börja anmäla dig till Medis höstkurser. Förutom de gamla klassikerna finns en hel del nytt och lite udda.
Parkour är ett sätt att med kroppen som redskap ta sig fram smidigt och effektivt över hinder – stenar, träd och byggnader, så där som man kan se folk göra i musikvideos ibland. Men för att klara parkour behöver du vara vältränad.
För dig som vill ta det lite lugnare finns nu nya tekniker i hur man tillverkar väskor av kaffepaket. 42 stycken tomma paket behöver du ha med dig till kursen, så sätt igång att samla ihop!
Grundkurser i data- och mobiltelefonhantering finns som vanligt med på schemat.
– Det behövs fortfarande, det är många äldre som får mobiler av sina barn men inte vet hur man använder dem, säger informationsansvariga Siv Ekström.

Mat och motorer
I samarbete med kampanjen ”Mångfald på Åland” ordnas även kurser i mångkulturell matlagning där mat från bland annat Iran och Kenya står på menyn.
En annan uppstickare är en kurs i hur marindieslar fungerar. Och det finns mycket att veta, sex lektionstillfällen består kursen av.
Kurskatalogen är uppdelad i södra och norra Åland. Men Siv Ekström vill betona att det bara är för att det ska bli lättare att hitta, man får anmäla sig till alla kurser var man än bor.
För Jomala- och Getabor finns endast ett begränsat antal kursplatser, de ska alltså vara extra snabba på telefonen. För övriga ålänningar finns även möjligheten att anmäla sig på webben.
Har man ännu inte fått någon kurskatalog kan man ringa eller gå till Medis, eller ladda ner den som pdf från Medis hemsida.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax