DELA

Snälla stan, bygg en hundpark!

Rebecca Jansson är sju år och matte till pudeln Hampus.
För att Hampus skall få möjlighet att få hundvänner vill Rebecca att Mariehamns stad bygger en inhägnad rastplats.
Rebecca Jansson i Östernäs i Mariehamn är en företagsam ung dam. Hon gick omkring och tyckte synd om familjens hund Hampus som så sällan kan leka med andra hundar. Ja, visst finns ju pudeln Peppar några kvarter längre bort men det är ju ändå inte så ofta de två hundarna har möjlighet att leka tillsammans.
Rebecca ansåg att en kringgärdad hundgård av samma modell som finns i tätorterna i Sverige skulle vara en bra lösning på problemet och hon bestämde sig därför i somras för att skrida till handling.


Bifogade ritning
Rebecca författade i juli ett brev till de som styr och ställer i korridorerna i Mariehamns stadshus och bifogade till och med en ritning på hur den ideala hundgården kunde se ut.
Men ingenting har hänt sedan dess och Rebecca väntar.
– Jag har inte hört någonting alls från staden, säger hon och väljer nu att också gå ut i massmedia för att få stöd för sitt önskemål.
Men hör hon ingenting från stan inom en snar framtid lär det nog bli ett nytt brev adresserat till stadens beslutsfattare…


Enligt rutiner
Frågan om en eller flera inhägnade rastplatser i Mariehamn har två gånger tidigare behandlats av stadens politiker. Första gången utreddes frågan år 2000 men det ledde inte till några åtgärder.
Förra året tog Eva Törnroos (s) initiativ till en kringgärdad hundgård men även då slutade det med att politikernas tummar att pekade nedåt.
– Vi hörde Ålands kenneldistrikt men de var inte intresserade av en hundgård, förklarar stadsdirektör Bjarne Pettersson.
Bjarne Pettersson har inte sett Rebeccas brev men han lovade leta reda på det och se till att hon får ett svar helt enligt stadens rutiner.
– I synnerhet en 7-åring bör ju få ett svar!

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax