DELA

Skarven ur trafik under torsdag kväll

På grund av att m/s Skarvens ena MES (Maritime Evacuation System), som i samband med inspektion förra veckan utlöstes, skall återinstalleras, tas m/s Skarven på torsdag kväll tillfälligt ur trafik, meddelar landskapets trafikavdelning.

Fartyget är tillbaka i ordinarie trafik på fredag morgon. Föglötrafiken sköts under torsdagskvällen av m/s Grisslan mellan Långnäs och Överö.
Skarvens sista avgång på torsdagen är klockan 17.50 från Svinö till Degerby. Sedan kör Grisslan mellan Långnäs och Överö enligt samma turlista som m/s Knipan tidigare kört. Efter avslutad trafik går m/s Grisslan från Överö tillbaks till Snäckö.

Skyltningen i hamnarna
I Långnäs skall trafikanterna följa orange tillfällig skyltning till Föglö. I Överö följs gällande skyltning för trafik till Långnäs. Ute på hamnplanen i Överö mellan filerna och färjklaffen råder parkeringsförbud förutom för servicetrafik såsom t.ex. taxi och postbil.
I Svinö och Degerby finns skyltar som upplyser trafikanterna att trafiken mellan fasta Åland och Föglö är flyttad till Långnäs och Överö. På landsväg 3 och på Föglö visar skyltningen längs landsvägarna att färjtrafiken till och från Föglö går mellan Långnäs och Överö.
Mer information finns på Ålandstrafikens hemsida www.alandstrafiken.ax