DELA

Rösta på vackraste Sepac-frimärket

Sepac, organisationen för små postverk, där Åland ingår, har en omröstning om vackraste frimärket där man kan vinna 6.000 euro.
Organisationen Sepac har verkat sedan 1996 och samlar ett antal små europeiska postverk. Medlemmar i nätverket i dag är postverken från Åland, Färöarna, Gibraltar, Grönland, Guernsey, Island, Isle of Man, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco och San Marino. Ordförande är Ålands Anita Häggblom.
Den gemensamma nämnaren för medlemmarna i Sepac är att hemmamarknaden är liten, och de gemensamma utmaningarna gör det naturligt att samarbeta. Sepac-medlemmarna har redan två gånger, år 2007 och 2009, gett ut frimärken under ett gemensamt tema, berättas i ett pressmeddelande.
Den 6 maj i år lanserade Sepac en omröstning om det vackraste frimärket från utgåvorna 2007 och 2009. Omröstningen pågår till 30 oktober. Man kan rösta på Sepacs hemsida http://www.sepacstamps.eu eller på en frimärksmässa som något Sepac-postverk deltar i.
Bland alla som röstat lottas det ut en huvudvinst på 6.000 euro. Namnet på vinnaren och det vinnande frimärket offentliggörs på http://www.sepacstamps.eu den 15 november.
MÅRTEN SUNDBERG
marten.sundberg@nyan.ax