DELA

Rosa tröttnar aldrig på att ooa

Hon slog igenom med låten Ooa hela natten i början av åttiotalet, och hon påstår att hon aldrig tröttnar på att sjunga den gamla slagdängan.
– Folk vill fortfarande sjunga med, och då blir det inte tråkigt, säger Rosa Körberg, som i lördags kom till Åland för att uppträda på Park.
Rosa Körberg är glad och tillmötesgående när jag träffar henne på Park inför kvällens spelning. Hon och hennes band, ett hopplock av artister från olika håll, ska under kvällen bjuda på 60-, 70- och 80-tals musik, och så förstås på Rosas One hit wonder Ooa hela natten.
Vad är det egentligen med den låten?
– Jag tror att den upplevs som väldigt lätt, den sätter sig med en gång och efter att man hört den en gång kan man sjunga med. Fast den är inte så lätt att spela, det märker jag när jag ska repa in den med nya musiker.
Tröttnar du aldrig på att sjunga den?
– Nej, det gör jag faktiskt inte. Men det är fruktansvärt tråkigt att repa in den med nya musiker. Jag vill ha folk som sjunger med.


Halvtidssångerska
Rosa är sångerska på halvtid. Till vardags arbetar hon som redovisningsansvarig.
– Jag gillar kombinationen. Sommartid har vi spelningar nästan varje helg, men på vintern hinner jag ha lite socialt liv också.
Har du uppträtt på Åland förut?
– Jo, vi var här förra året också. Men nu tyckte vi att det var dags att komma igen, så folk inte glömmer bort låten.
Mer Rosa Körberg kan ni se i Åland24 på torsdag. Då uppträder hon i Trål.

Text och foto: MALIN LUNDBERG