DELA

Rädsla och oro efter nattlig attack

Plötsligt hoppade en kund in genom den öppna glasluckan i Wirrans kiosk och tog stryptag och slog mot Rapat Phanpon som jobbade innanför.
– Det är inte ovanligt att folk bråkar utanför, men att göra så här är verkligen att gå över gränsen. Vi känner oss otrygga nu, säger restauranginnehavaren Wirakarn ”Wirran” Jordan.
Händelsen är polisanmäld och betecknas som lindrig misshandel av polisen.
För dem som jobbar på Wirrans har händelsen lett till oro och rädsla, både bland dem som var med den aktuella natten och övriga. Kvinnorna i personalen jobbar inte utan manligt sällskap nattetid och Rapat Phanpon själv känner starkt obehag inför nattpassen.
– När jag kom hit till Åland kände jag sådan lättnad, för här var så tryggt och lugnt, ett paradis. Så känner jag inte längre. Visst har det hänt tidigare att folk skrikit och bråkat utanför, men aldrig tidigare har någon gjort så här, säger Wirran Jordan, som driver restaurangen dit nattkiosken hör.

Irriterad över bacon
Det var vid 3-tiden på natten mellan fredag och lördag som det skedde. Wirrans vid Ålandsvägen höll nattöppet, vilket innebär att endast den lilla kioskluckan är öppen och kunderna servas genom den.
En liten kö hade bildats och längst fram stod en man som grillbiträdet Rapat Phanpon kände igen sedan tidigare. Mannen blev irriterad när det inte fanns bacon i kiosken, men beställde till slut två hamburgare.
– Sedan ville han även ha läsk och pommesfrites, så jag vände mig om för att beställa genom luckan till köket och då hoppade han sig plötsligt in genom luckan, säger Rapat Phanpon.

Tryck mot nacken
Kioskutrymmet är relativt litet, ungefär en meter brett och två meter långt, så både kassa och annan utrustning flög ner på golvet när mannen hävde sig in.
Rapat Phanpon beskriver händelsen så här:
– Han slog mot mig och tog stryptag och jag fick värja mig för att komma undan. Han tog stöd från både bänken och en stol och lade hela tyngden mot min nacke.
Blev du skadad?
– Jag har haft ont i nacken sedan det hände och var till läkare i söndags.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos