DELA

Pokerdrottningen på Kastelholms slott

Skådespelaren Magdalena In de Betou vann pokertävlingen på Kastelholms slott, som började på lördag kväll och höll på lång in på natten
Så här berättar arrangerande Ålands penningautomatförening om tävlingen i sitt pressmeddelande:
Magdalena In de Betou sade att hon hade kommit till Åland för att vinna. Det gjorde hon. Efter tio timmars spelandet kunde Magdalena visa upp sin hand med två kungar och ta hem första priset: en plats vid WSOP-bordet i Las Vegas.
Första priset, en resa för två till Las Vegas plus en plats vid VM-bordet, hade lockat 40 pokerspelare till PAFs WSOP–satellitturneringen på Kastelholms slott. Turneringen spelades nämligen på 1300-talsfästningen Kastelholms slott på Åland, där den svenska kungen Erik XIV en gång satt fängslad.

”Åland vackert”
Efter drygt tio timmars spel kunde slutsegraren koras, och det blev en pokerdrottning.
– Helt fantastiskt, jublade skådespeleren Magdalena In de Betou, känd från bland annat tv-serien Cleo som Kajsa.
– Det är klart att jag var här för att vinna en plats till WSOP, men det har varit trevligt att se Åland på samma gång. Det är otroligt vackert här. Men nu måste jag börja planera hur jag får med hela familjen till Las Vegas, vi är ju fem personer, utbrast hon.

Ekman femma
Både In de Betou och skådespelaren Sanna Ekman spelade sig till finalbordet, och till pengarna. Ekman, som slutade femma, log brett efter turneringen på Åland.
– Jag förväntade mig 50 vilda finska män men motståndet var inte så hårt som jag trodde. Jag är riktigt nöjd med min femte plats, och inte minst med 1.500 euro. Det var första gången jag spelade så här länge och jag orkade inte längre, sade Sanna.

”Nalle” på Vita Björn
Turneringen hade lockat med också svenske pokermästaren och halvålänningen Carl-Johan Geijer, PAFs pokerprofil Ulrica “Catwoman” Skönnemark, samt Idol-Cissi Ramsby.
De utslagna spelarna riskerade att hamna i fängelsehålan Vita Björn. En av de första att skaka galler var den verbale svenske pokerspelaren Peter ”Nalle” Hedlund. Snälle ”Nalle”-björn hamnade alltså i Vita Björn.
– Skithäftig miljö att spela i, fast inte så kul att åka ut så tidigt och hamna här i fängelsehålan, framhöll den underhållande pokerspelaren bakom galler och bom.

Catwoman 18:e
“Catwoman” tackade för sig när det var 18 spelare kvar i turneringen.
– Slottspokern var en jättefin turnering och arrangemanget toppen. Slottet var ett mäktigt ställe för en pokerturnering. Jag är nöjd med mitt spel, men jag bara inte de rätta korten, säger hon.

Nöjd
PAFs pokergeneral Jan-Erik Karlsson var stolt efter turneringen på 1300-tals slottet:
– Vi bevisade ännu en gång att vi vet hur man arrangerar annorlunda turneringar. PAF är ett litet spelbolag som inte kan konkurrera med de stora turneringarna så det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra spelare riktigt annorlunda spelupplevelser, och det lyckade vi med igen.

Grunér bäste ålänning
Hälften av spelarna, hade kvalat in genom PAFs nätspel, bland dom Jorma Tattari från Vanda, som blev tvåa och 4.000 euro rikare. Tattari var nöjd med sin turnering.
– Jag är ju nybörjare. Kanske blev jag lite trött i slutet och trodde för mycket på mina tior, konstaterar han.
Bäste hemmaspelare blev Marcus Grunér med en tredje plats och 2.500 euro i prispengar.

Resultat
1) Magdalena In de Betou, Stockholm WSOP-resa till Las Vegas värd 15.000 euro.
2) Jorma Tattari, Vanda 4.000.
3) Marcus Grunér, Mariehamn 2.500.
4) Olli-Pekka Pehkonen Helsingfors 2.000.
5) Sanna Ekman Stockholm 1.500.
6) Jari-Pekka Hämäläinen, Vanda
7) Kim Öfverström Mariehamn
8) Pekka Rajala, Mariehamn
9) Carl-Johan Geijer, Stockholm
10) Anders Gustafsson, Arvika