DELA

Östersjökonserten gav 30.000 euro

Konserten ”Åländska röster för Östersjön” i augusti ute på Andersudde var en succé – också ekonomiskt. Över trettiotusen euro blev det kvar efter att omkostnaderna räknats bort, eller 30.384,39 euro för att vara exakt.
Pengarna kommer i första hand att delas ut som prispengar eller stipendier vid den årliga prisutdelningen då Östersjöfonden belönar och uppmärksammar personer och organisationer som arbetar med Östersjöns miljöfrågor.
En del av pengarna kommer även att användas till miljöprojekt som konkret tar itu med eller åtgärdar sådant som har betydelse för Östersjöns marina miljö, säger Östersjöfondens verksamhetsledare Edgar Öhberg.
Samtliga artister uppträdde gratis som en manifestation för miljön.
– Vi är mycket tacksamma och vill gärna passa på att tacka både dem och publiken en gång till.


Kanske igen nästa år
Biljetterna gick åt som isglass på stranden – inte en enda förblev osåld och konserten sågs därmed av 1.800 personer. Att en liknande tillställning ordnas igen är inte omöjligt.
– Att det finns efterfrågan bland publiken är helt klart och visst skulle det vara roligt att göra något liknande igen. I dagsläget finns inget beslut om det, men vi ska ha en diskussion under hösten med både artister och andra inblandade och se vad de säger om saken, säger Edgar Öhberg.
För den som missade miljökonserten finns det alltså visst hopp om en ny chans att vara med och bidra till bättre miljö och samtidigt njuta av åländsk sång och musik när den är som bäst.

LINA ANTMAN