DELA

Nyan har Finlands bästa lokaltidning och hemsida

Det blev jackpot för Nya Åland i Tidningarnas förbunds årliga tävling. Första priset som bästa lokaltidning samt bästa webbtjänst tillföll Nyan i år.
– I bedömningen slås man av att det är en kollektiv seger, säger chefredaktör Nina Fellman.
Tidningarnas förbund arrangerar varje år en lokaltidningstävling där man bedömer hela innehållet från ett nummer som slumpvis plockas ut av förbundet. Det här året gick första priset till Nya Åland. Dessutom vann Nyan klassen för bästa webbtjänst genom sin hemsida www.nyan.ax.
– Efter att vi så snöpligt glömde lämna in något bidrag förra året, känns det som en desto större revansch att vinna båda klasserna i år. Vi har vunnit många tävlingar tidigare, men aldrig båda kategorier samtidigt, säger Nina Fellman.
”Triumfartat”, beskriver hon känslan.
– Att vinna tävlingen är ju mindre viktigt än att läsarna tycker det vi gör är bra, men samtidigt är det roligt att visa läsarna att andra också tycker vi gör ett bra jobb.


Kollektivt
I juryns bedömning av tidningen lyfts flera delar fram.
– Det man slås av är att det här är en kollektiv seger. De plussar för att vi lyckats hålla ihop i hela processen, från reporter till redigerare. Vår tidning hänger ihop.
En annan del som noteras i bedömningen är den breda läsarkontakten.
– Det är jag kanske mest stolt över! Och över mina medarbetare, förstås.
Hur firas vinsten?
– Jag har hört ryktas om att en fest är på gång, så jag utgår från det. Och så firar vi som vi alltid gör, med att göra nästa dags tidning ännu bättre!
I lokaltidningstävlingen fick Tidningen Åland ett hedersomnämnande tillsammans med Raahen Seutu.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax