DELA

Nya Tärnan hade festlig invigning

Fritidshemmet Tärnans baracker har bytts ut mot nya fräscha lokaler. I går hölls en högtidlig invigning och barnen bjöds på fruktspett, hembakt bröd och andra läckerheter.
Sedan 1999 har fritidshemmet Tärnan i Västernäs huserat i baracker. Tärnan har haft för många barn för att alla ska få rum i huvudbyggnaden. Men i augusti började barackerna rivas och det nya fritidshemmet att byggas upp. Förutom att alla 49 barn nu får rum är den största skillnaden att huset har blivit tillräckligt isolerat.
Fritidsbarnen, som går i Ytternäs- och Övernäs skola, var ivriga vid gårdagens bandklippning. ”Är ni förväntansfulla?” undrade fritidsföreståndare Henrik Löthman innan barnen släpptes in till kalaset.
– JAAA!ropade alla barnen i kör.
Meja Holmberg fick, efter lottdragning, den stora äran att klippa bandet.
– Det var spännande och roligt, tyckte hon.

Snickarbod
De nya lokalerna tycker hon att är bättre än de gamla men egentligen ganska samma. Daniel Holmström tycker att det bästa med nya fritids är att ”snickis” är tillbaka. I barackerna fanns nämligen ingen snickarbod.
I matsalen var en buffé uppdukad med diverse godsaker. Frukt, osttärningar och bröd som några av barnen hade hjälpt till att laga. Och efter bandklippningen var det bara att hugga in.

Text och foto:

tanja.lonnqvist@nyan.ax